Blend N° 1 - Guatemala x Brazilië
Laat jij chocola verdwijnen alsof het niets is? Dan is dit de perfecte blend voor jou. Het allerzoetste dat Guatemala en Brazilië je te bieden heeft.
Laat jij chocola verdwijnen alsof het niets is? Dan is dit de perfecte blend voor jou. Het allerzoetste dat Guatemala en Brazilië je te bieden heeft.
Smaaktonen
Chocolade – toffee
Details
Herkomst: Brazilië & Guatemala 50/50
Variëteit: 100% Arabica, Cattura, Typica, Bourbon
Verwerking: Natural, Washed
Branding: Medium
Verzending
Koffie die je besteld wordt dezelfde dag of de volgende werkdag verzonden via PostNL of direct bezorgt door ons zelf.
Afhalen
Koffie die je besteld kan dezelfde dag of de volgende werkdag worden afgehaald in Lichtenvoorde. Je ontvangt een bericht zodra deze voor je klaar ligt.
Verpakking
Thuis open je je pakket, en aanschouw je de fraaie koffieverpakking. Hij is CO2 neutraal geproduceerd en 100% recyclebaar. Vergeet niet de zak weer goed af te sluiten. Zo blijft de koffie lang lekker. De sticker is verwijderbaar en mag bij het oud papier.
Klik -> ZETADVIES <- voor onze tips en tricks voor de beste koffie uit jouw apparaat.
Herkomst Guatemala
In het gebergte van Guatemala ligt de regio Huehuetenango (uitgesproken: way-way-ten an-go). Warme wind van de westelijke vallei mengt zich met koude dalende lucht. Deze combinatie houdt een microklimaat in stand. De regen en een mineraalrijke bodem geven de Arabica bessen zijn smaakeigenschappen.
SHG
SHG staat voor Stricktly High Grown. Koffieplanten die in de bergen worden geteeld – minimaal 1.200 meter boven de zeespiegel- hebben door een koeler klimaat en een lager zuurstofgehalte. Zo ontwikkeld de koffiebes zich lekker langzaam. De boon heeft een hogere dichtheid en hij bevat meer voedingsstoffen. Hierdoor heeft deze koffie veel meer goede smaak-eigenschappen. SGH koffie behoord tot de allerhoogste kwaliteit in zijn soort.
Herkomst Brazilië
In het zuidwesten van Minas Gerais, Brazillië ligt Cerrado dat afgesloten betekend. Want op deze grasvlakte omringt door jungle had zich nog nog nooit iemand gewaagd. Pas in de jaren 60 is er gestart met een koffieplantage op een hoogte van 900 tot 1250 meter boven zeeniveau. De boer verwerkt zijn koffie volgens de pulped natural methode die het zijn natuurlijke zoete smaken geeft. Deze plantage staat bekend om de hoogste scores als het gaat om Braziliaanse koffie kwaliteit.
Nans (geverifieerde eigenaar) –
Al verschillende koffies geprobeerd, en stuk voor stuk smaken ze goed. Tuurlijk zitten er wat persoonlijke favorietjes tussen, dat hou je altijd.
Vooral een groot pluspunt is de persoonlijke aandacht die de brouwers voor je hebben. Dat is echt een meerwaarde!